3,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżka zmielonego cynamonu
250 g masła
1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków
4 duże jajka
1 łyżka cukru wanilinowego
1 i 1/4 szklanki mleka
500g sera mascarpone
pół szklanki śmietany kremówki (30% lub 36%)
5 łyżek cukru
cukierki M&M's lub czerwona masa cukrowa
draże kokosowe
kilka kostek czekolady
precelki
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem na jasną masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem. Do masła z cukrem dodawać jajka, później cukier wanilinowy. Następnie na zmianę dodawać mąkę (z cynamonem itp) z mlekiem. Ma powstać jednolita masa. Rozstawiamy papilotki i nalewamy masę do 3/4 ich wysokości. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Papilotki wstawić na ok. 25 minut (do suchego patyczka). W między czasie można przygotować krem: ubić śmietanę, dodać do niej serek mascarpone i cukier. Roztopić czekoladę i nanieść kropki na draże kokosowe. Gdy upłynie czas pieczenia, należy ostudzić babeczki. Gdy ostygną, nałożyć krem, udekorować.
niestety nie mam lepszego zdjęcia :(
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz