sobota, 6 października 2012

Babeczki waniliowe z nutellą

Składniki: (6 babeczek)
ok. 60 g miękkiego masła
1/3 szklanki cukru
1 łyżka cukru wanilinowego
1 jajko
ok. 90 g  mąki pszennej
ok. 1/4 szklanki mleka
6 łyżek nutelli

Wykonanie:
Masło, cukier, cukier wanilinowy, jajko, mąkę i mleko mieszamy mikserem w wysokim naczyniu. Mieszać, aż masa będzie jednolita (swoją drogą jest pyszna i ciężko się oprzeć i nie podjadać ^^) Piekarnik nastawiamy na 160 stopni. Papilotki wypełniamy masą do 2/3 wysokości i wkładamy do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i na każdą babeczkę kładziemy łyżkę nutelli. Można zostawić, żeby sama się rozpłynęła, ale ja rozsmarowałam ją po całej powierzchni babeczki. Najlepiej jeść ciepłe z mlekiem! Smacznego! :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz