niedziela, 23 września 2012

Ciastka czekoladowo-owsiane

Nie należą do smakowicie wyglądających ciastek, ale na pewno należą do pysznych ciastek. Przepis znany, lubiany i szybki!

Składniki:
250g margaryny
4 łyżki mleka
3 łyżki kakao
2,5 szklanki cukru
3 szklanki płatków owsianych

Wykonanie:
Margarynę rozpuszczamy w rondlu, a gdy całkowicie się rozpuści, dodajemy cukier, a potem mieszamy. Następnie dosypujemy kakao i dolewamy mleko. Gotujemy na średnim ogniu, cały czas mieszając, gdy zauważymy, że cukier w miarę się rozpuścił, dosypujemy płatki owsiane i mieszamy. Rozwijamy folię aluminiową na blat i na nią łyżką nakładamy pojedyncze ciastka (jedna łyżka = jedno ciastko). Zostawiamy na ok. 50 min. do wyschnięcia. Jeśli do tego czasu ciastka nie zaschną, można zostawić nawet na całą noc! Smacznego!







Tematycznie, oglądamy dziś! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz